Kamado Barbecue

Toont alle 2 resultaten

Kamado: ontstaan & beknopte uitleg

Met een kamado BBQ til je jouw grillspel naar een hoog niveau. Of je nu vlees-, vis-, pizza- of groenteliefhebber bent, op een kamado kun je alles maken. Kamado’s worden ook wel keramische grills genoemd en kent zijn oorsprong in China. In China werd – voor het ontstaan van de officiële naam ‘kamado’ – rijst gestookt in een pot van keramiek.

In de eerste eeuw n. Chr. namen Japanners deze techniek over van de Chinezen en ontwikkelden deze door. Waar in China de keramische pot nog boven de grond stond, werd deze door de Japanners onder de grond geplaatst met een schoorsteen voor de afvoer van de rook. Hier ontstaat dan ook de officiële naam: kamado.

Keramische barbecue voor iedereen

Intussen zijn grill- en pitmasters wereldwijd aan het grillen, bakken & roken op deze keramische barbecues. Zo worden er op nationale en internationale kampioenschappen/wedstrijden fanatiek gerechten bereid op kamado’s.

Kamado voor thuis

Zeg je kamado, dan zeg je kwaliteit. Mede hierom wordt de kamado ook omarmd door hobbyisten, vaklui & horeca. Het is dan ook niet gek dat de kamado onwijs aan populariteit gewonnen heeft in de afgelopen jaren. Waar de huis-tuin-en-keuken kok genoegen neemt met een relatief eenvoudige gas- of kleine kolenbarbecue, zijn er ook in Nederland steeds meer kamado’s in achtertuinen te vinden.

Waar moeten we op letten bij aanschaf van een kamado?

Voor veel mensen is de aanschaf van een kamado complex en tijdrovend, want er zijn inmiddels legio merken die pretenderen kwalitatieve kamado’s te verkopen. Zo kun je tegenwoordig ook bij de Nederlandse supermarkten een kamado op de kop tikken voor weinig. Dit hoeft niet per se te betekenen dat de kwaliteit ‘slecht’ of ‘matig’ is, maar we adviseren je om wel goed te kijken naar de materialen van de kamado.

Veelgestelde vragen voor aanschaf van een kamado

Wat zijn belangrijke elementen waarop je moet letten als consument bij aanschaf van een kamado?

  • Voor hoeveel personen wil je kunnen koken? Dit is belangrijk om de gewenste grootte van het grilloppervlak te bepalen.
  • Komt de kamado buiten te staan? In de meeste gevallen is dit wel zo en daarom adviseren wij om er áltijd een hoes bij te nemen (standaard meegeleverd bij de iQ Grills kamado’s). Heb je hem namelijk in een schuur(tje) staan? Dan komt er ook stof en/of ongedierte bij.
  • Wil je de kamado eenvoudig kunnen verplaatsen? Ga dan voor een kamado die eenvoudig verrijdbaar is door wielen. Een kamado is namelijk vrij zwaar door het gebruikte materiaal en dus niet eenvoudig op te tillen (in je eentje).
  • Wil je pizza’s kunnen bereiden op jouw kamado? Let er dan op dat je een pizzasteen gebruikt (standaard meegeleverd bij de kamado’s van iQ Grills).
  • Wil je op twee vlakken aparte gerechten kunnen bereiden? Zorg en dan voor dat je op twee zones kunt koken (compartimenten hiervoor zijn standaard meegeleverd bij de kamado’s van iQ Grills).

Zo zijn er vaak nog (veel) meer afwegingen die je van tevoren moet maken. Pas als je in kaart hebt gebracht wat je graag wil, kun je een goede & gefundeerde keuze maken.

Winkelwagen
WhatsApp ons
1
WhatsApp ons
WhatsAppen met ComfortTuin
App gerust als je ons nodig hebt. We proberen binnen 30 minuten (ma-vr) te reageren 😊