Garantie & Retourneren

Garantie

Ondanks dat wij er alles aan doen om kwalitatieve producten te leveren kan het voorkomen dat jouw product(en) kapot gaan. Als dit zo is, dan horen wij dat het liefst zo snel mogelijk. Een niet goed functionerend artikel behoort binnen de geldende garantie. Op al onze producten is minimaal de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Alle op de website genoemde garantietermijnen bevatten de door ons aangeboden garantie dan wel de fabrieksgarantie.

Mocht jouw product binnen de wettelijke garantietermijn defect raken? Neem dan contact met ons op. In goed overleg kijken we naar de best passende oplossing. Omdat wij kwaliteit willen bieden en achter de producten op onze website staan is er gratis aanvullende garantie, geboden door ComfortTuin. Op elk product ontvang je 2 jaar garantie, tenzij nadrukkelijk anders vermeld op de productpagina.

Als het defect is ontstaan door eigen toedoen, dan geven we helaas geen garantie.

Ruilen of retourneren

Niet helemaal tevreden over jouw product? Dan bieden we jou de mogelijkheid om het product te retourneren. Bij ons heb je 365 dagen bedenktijd, dit is mogelijk zonder opgaaf van reden. We hopen dat je snapt dat we hier enkele voorwaarden aan hebben verbonden. De voorwaarden om te retourneren zijn:

  • Het product is in dezelfde staat als waarin jij het ontvangen hebt;
    • Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan jou doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.
  • Het product wordt binnen 14 dagen na het aanmelden van de retour teruggestuurd;
  • Het product dient op eigen kosten te worden geretourneerd.


Wettelijk herroepingsrecht

Je hebt wettelijk het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je, of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen.

Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling over jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) direct en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Indien je slechts een deel van de bestelling retour stuurt, worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de oorspronkelijke transactie is voltooid, tenzij je uitdrukkelijk op een andere manier hebt ingestemd; in ieder geval worden er voor deze terugbetaling geen kosten in rekening gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat de goederen zijn teruggestuurd, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen in ieder geval binnen 14 dagen na de dag waarop je het besluit om de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen.

Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor eigen rekening.

Ons retouradres
Giek 10
7944 RB Meppel
Nederland

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Winkelwagen
WhatsApp ons
1
WhatsApp ons
WhatsAppen met ComfortTuin
App gerust als je ons nodig hebt. We proberen binnen 30 minuten (ma-vr) te reageren 😊